Bart De Wever belooft iets te doen aan groeiende machocultuur: “Ik ga ze allemaal persoonlijk op hun bakkes slaan”

STAD – Voor Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is de maat vol. Het incident met een gestolen ambulance illustreert voor de partijvoorzitter “een steeds problematischere hufter- en machocultuur waar dringend iets aan moet gebeuren.” Het antwoord van De Wever? “Geweld. Gewoon keiveel geweld.”

“Je moet blind zijn om nog naast het probleem van toenemende normvervaging te kijken”, klaagt de federale formateur, die straks aast op herverkiezing als burgemeester. “Die ongelooflijke geldingsdrang is degoutant. En wie claimt nu zomaar iets dat een hele gemeenschap toebehoort? Wel, niet in mijn fokking Antwerpen. Hier met die matrak, zeg ik u.”

Toch wil De Wever niet te hard inzoomen op de daders zelf. “Dat zou onverstandig zijn. Er is hier namelijk sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid, op maatschappelijk niveau. Ik bedoel, iemand heeft die Marokkanen leren rijden en daar boeten we nu samen voor. Da’s een leermoment.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten