Zuhal Demir verlaat Onderwijs mogelijk voor burgemeestersjerp: “90 procent van het werk is af”

POLITIEK – Het kan snel keren in de politiek. Kersvers onderwijsminister Zuhal Demir (N-VA) is nog maar net aan haar ambt begonnen of ze overweegt een vertrek richting het stadhuis van Genk. Toch garandeert de Limburgse politica dat ze haar verantwoordelijkheden niet voorbarig opgeeft alvorens straks de burgemeestersjerp op te eisen. “Het werk is voor 90 procent af“, post Demir op haar sociale media.

“Ik zit al van ‘s ochtends dossiers af te werken gelijk een halve zot en ik beloof dat wie mij ook opvolgt nog hoogstens 10 procent zelf zal moeten uitpluizen. Da’s toch een luxepositie? Bon, ik heb alvast niet het gevoel dat dergelijke uitspraken mij zullen achtervolgen.”

Volgens de peilingen belooft het spannend te worden in Genk en verwacht wordt dat voornamelijk N-VA en CD&V hard zullen strijden om de sjerp. “Ik beloof de Genkenaar dat dit écht is wat ik wil”, benadrukt Demir. “Het is burgemeester of niks. Tenzij er natuurlijk opeens iets anders opduikt waar ik op dat moment geen nee op wil zeggen. Ja, dan niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten